Titokzatos harapásokra ébred a vállán vagy a lábán? Hirtelen vörösesbarna foltokat lát a lepedőjén? Ha gyanítja, hogy az ágyi poloska lehet az oka, alapos vizsgálat és azonnali kezelés jelentheti a különbséget a kezdeti és a teljes fertőzés között. Egy kisebb  poloskafertőzés felkutatása és kezelése olcsóbb és egyszerűbb, mint a hálószoba minden zugában lévő poloska irtása. Azonban egy kisebb ágyi poloska fertőzést nehéz megtalálni. Tudnia kell, hogyan ellenőrizze a poloskákat.
Az ágyi poloska kicsi, lapos, ovális alakú rovarok. A kifejlett egyedek körülbelül akkorák, mint egy almamag. Bár nem ismert, hogy betegségeket terjesztenek, nappali rejtekhelyeikről felkúsznak, hogy pihenő emberekkel táplálkozzanak. Az ágyi poloska kicsi, de szabad szemmel látható; egy felnőtt ágyi poloska 6 és 9,5 mm közötti. Az ágyi poloskák általában barna színűek, de friss étkezés után testük megduzzad és vörösebbé válik. Más rovarokhoz hasonlóan 6 lábuk és 2 csápjuk van.

Lehetetlen azt mondani, hogy soha nem csak egy ágyi poloska van, de nem valószínű . Még ha csak egy van is, ha vemhes nőstényről van szó, nem sokára lesz még sok-sok kicsi ágyi poloska.

Ágyi poloska: közegészségügyi probléma
  • Allergiás reakciók az ágyi poloska harapásra, amelyek súlyosak is lehetnek.
  • A harapási reakcióból eredő másodlagos bőrfertőzések.
  • A mentális egészségre gyakorolt ​​hatások az ágyi poloska fertőzött otthonokban élő emberekre.

Más ágyi poloskával fertőzött területekről vagy használt bútorokból származhatnak . Csomagokba, pénztárcákba, hátizsákokba vagy más puha vagy kárpitozott felületre helyezett tárgyakba bebújhatnak. Több egységből álló épületekben, például panelházakban és szállodákban is vándorolhatnak a szobák között.

Ha az ágyi poloskákat békén hagyja , az súlyosbítja a problémát, mivel az ágyi poloskák nem halnak ki maguktól . Egyetlen ágyi poloska akár 200 tojást is lerak az élete során, a kezeletlen fertőzés gyorsan növekedhet. Minél nagyobb az ágyipoloska fertőzés, annál fogékonyabb lesz az ágyi poloska csípésére.

Azoknál az embereknél, akiknél krónikus, nagy számú poloskacsípés van, vérszegénység alakulhat ki, ami fáradtságot okozhat

Az ágyi poloska csípés leggyakrabban a szabad bőrfelületen fordul elő, például a felsőtesten, a nyakon, a karokon és a vállakon .

Nem tűnnek el maguktól, mert az egyetlen dolog, amitől igazán függnek az ágyi poloskák, az az étel, és vér nélkül is még hónapokig élhetnek.

Az ecet valóban működhet ágyi poloska elleni sprayként, de az almaecet jobb a csípések kezelésére kezelésére.

A rövid válasz az, hogy lehetséges, hogy a házában több szobában is vannak ágyi poloskák. Ez attól függ, hogy életvitelében milyen régóta vannak az ágyi poloskák, milyen kiterjedt a fertőzés, és hogyan reagál a jelenlétükre, miután tudomást szerzett róluk.

Az interneten sok házi praktikát talál az ágyi poloskák otthoni irtására.

Az egyik ilyen gyógymód a szódabikarbóna, ami mindenre (is) jó vagy nátrium-hidrogén-karbonát szórása azokra a területekre, ahol Ön szerint az ágyi poloska előfordult. Sajnos az az elképzelés, hogy a szódabikarbóna megöli az ágyi poloskákat, mítosz.