Biztonságban van az ágyi poloskáktól?  Biztonságban van az ágyi poloskáktól?  

 
Ha úgy gondolja, hogy az ágyipoloska egy olyan jelenség, amely már régen elmúlt, újra kell gondolnia. A barnás, ovális, szárnyatlan poloska még a magas színvonalú szállodai ágyakat is megfertőzheti, és meg is fertőzi, csak az a kérdés, hogy mikor. A saját ágyában sok poloska rejtőzhet, akár az ágykeret körül, akár a repedésekben. Ezek olyan kis paraziták, amelyek melegvérű állatok vérét szívják, beleértve az embereket is, főleg az emberi vért szeretik, és általában éjszaka vadásznak vérre. A poloskák történetéből kitűnik, hogy korábban csak madarakkal, például denevérekkel táplálkoztak, de fokozatosan megtanultak reagálni a környezet változásaira, és elkezdték szívni az emberi vért is.

Bár a vérszívás borzalmasan hangozhat, ezek a paraziták nem hordoznak olyan fertőző betegségek csíráit, mint a HIV és a hepatitis. Ahol a szúnyogcsípés akár az ember halálát is okozhatja a dengue-láz miatt, ott a cimicosis (poloskacsípés) csak viszketést és bőrduzzanatot okozhat.

A poloskáknak két apró csöve van, amelyek közül az egyik nyugtatót tartalmaz, aminek köszönhetően az ember nem érez viszketést vagy szúró hatást a cimicosis során. A másik csövön keresztül a poloska vért szív ki a gazdatestből. A bőr egy idő után megduzzad, viszketést és égető hatást vált ki, és vörösesnek tűnik. A poloskacsípés okozta viszketés tovább tart, és erősebb, mint a szúnyogcsípés. Ezzel a jellel azonosíthatja a cimicózist. Ha erősebben dörzsöli a bőrt, az megfertőződik, ami még rosszabbá teszi a helyzetet. Egyes dudorok természetesen gyógyulnak, ha csak egy ideig hagyjuk őket.

Mossa le az érintett területet antibakteriális szappannal, és kenje be a bőrgyógyász által javasolt krémmel. De ez egy átmeneti gyógymód. Győződjön meg arról, hogy kiirtotta ezeket a bogarakat az ágyából, a bútorokból és még az otthonából is. A tisztaság valóban hatékonynak bizonyulhat, és ha különös figyelmet fordít az olyan rejtett helyek higiéniájára, mint az ágykeret alatt, a repedésekben, lyukaknál és a matrac alatt, akkor akár sikeres is lehet a művelet. Szabaduljon meg a sok régi papírtól, nem használt ruháktól és egyéb hulladékoktól. Ha szállodában száll meg, győződjön meg arról, hogy nem alszik ezekkel a parazitákkal. Kitartó „stopposok” is visszautazhatnak csomagjaival és ruháival, és otthoni ágyában és bútoraiban is elhelyezkedhetnek, állandó kínszenvedéssé válva

Az egyik elővigyázatossági intézkedés az lenne, ha rovarriasztó készítményt alkalmazna a bőrére, amely megakadályozza, hogy ezek a rovarok megcsípjenek éjszaka. De megfelelő ellenőrzést és megelőző intézkedéseket kell hozni, mivel ezek a poloskák nagy arányban szaporodnak, és állandó élőhelyükké tehetik az ágyat. A nőstények általában kis repedésekbe és fa résekbe rakják le tojásaikat. A poloskák kis sötét helyeken bújnak meg, és majdnem egy évig élhetnek ott élelem nélkül. Maradjon tehát biztonságban, és vegye igénybe egy kártevőirtó cég szolgáltatásait, amely hatékony rovarirtó formulával permetezheti be házát, amely hosszabb ideig megszünteti ezt a problémát. Az egyik leghatásosabb védekezés ​ellenük a bioirtás.